Retseptinurk: Soe kanasalat granaatõunaseemnete ja karamellistatud kreeka pähklitega & Tomati-paprika püreesupp

Viimase nädala aja jooksul olen ma suutnud teha 2 nii suurepärast toitu, et ma hakkan juba ise ka uskuma, et minust võib tõesti asja saada. Need tulid lausa nii hästi välja, et tahaksin need siia kirja panna, nii enda jaoks, et tulevikus kiirelt üles leida, kui ka Teie jaoks – soovitan ülisoojalt järgi proovida. Ei ole midagi ülemäära rasket. 🙂

Esimeseks: Soe kanasalat granaatõunaseemnete ja karamellistatud kreeka pähklitega

supike2

Vaja läheb:

400g kanafileed
5 keskmise suurusega kartulit
pool suvikõrvitsat
jääsalatit
pool granaatõuna
200g kreeka pähkleid
(oliivi)õli
suhkrut
soola, pipart

Kastmeks:

1tl Dijoni sinepit
2tl mett
2spl laimimahla
2spl õunaäädikat

  1. Lõika kartulid õhukesteks viiludeks. Mina neid enne ei koorinud, sest mulle meeldivad koorega kartulid. Kui sulle ei meeldi, siis loomulikult koori ära. Sega kartulid õliga ja pane ükshaaval ahjuplaadile ritta, nii, et nad üksteise peal poleks. Pane ahju 200’C juurde, küpseta umbes 20 minutit (aeg nad välja võtta on siis, kui oled ülejäänud asjadega ühele poole saanud).
  2. Viiluta jääsalat, pane suurde kaussi, peale puista seemned poolest granaatõunast (NIPP! Selleks, et seemneid ilma suurema vaevata välja saada, mudi granaatõuna kõigepealt mõnda aega, mitte liiga kõvasti, siis lõika see pooleks ja tõmba “sektoreid” ükshaaval üksteisest eemale, nii, et seemned ilusti lahti tuleks, keera lõikepool kausi poole ja hakka granaatõunapoolikut pannilabidaga peksma. Works like a charm! 😉 )
  3. Lõika suvikõrvits sektoriteks ja tükelda kanafilee.
  4. Pane kanafilee praadima, maitsesta soola ja pipraga. 5 minuti pärast lisa suvikõrvits ja prae niikaua, kuni kana on läbi küpsenud ja suvikõrvits poolpehme.
  5. Samal ajal, kui kana praeb, haki kreeka pähklid pisut väiksemaks, rösti nad kergelt pannil või ahjus, sulata pannil suhkur, sega pähklid sulasuhkruga kokku nii et kõik kaetud oleks ja vala kõik küpsetuspaberile ja aja kiiresti tükid võimalikult laiali, sest suhkur tahkub nii kiiresti, et 10 sekundi pärast neid juba enam lahutada ei saa. Siis jääb üle ainult tükid üksteise küljest lahti murda. 😀
  6. Sega kokku salatikastme komponendid.
  7. Kui kõik on valmis praetud, sega kõik komponendid kokku ja serveeri vastavalt soovile, nirista salat kastmega üle või pane eraldi kausikestega taldrikule.

Ja teine imetabane retsept, Tomati-paprika püreesupp

supike

Koostis:

2dl köögiviljapuljongit
2 küüslauguküünt
1 potsik Merevaiku
õli
1 porgand
1 punane paprika
1 punane sibul
1 punane tšillikaun
400g purustatud tomateid
1tl suhkrut
peotäis värsket basiilikut

Kaunistuseks:
saia/sepikut (mina kasutasin Trimmi :))
peekonit
parmesani juustu või muud kõva juustu
värskeid basiilikulehti

  1. Valmista kõik köögiviljad ette, koori ja tükelda need. Kuumuta potis õli, pane sinna esialgu sibul, küüslauk ja tšilli. Minuti pärast lisa paprika ja puljong.
  2. Mõne minuti pärast lisa puljong, tomatid, basiilik ja suhkur. Maitsesta veel vastavalt soovile. Keeda 15 minutit.
  3. Samal ajal prae peekon ja valmista krutoonid (mina pintseldan nad purustatud küüslaugu ja oliiviõli seguga üle ja panen siis veitsaks ahju).
  4. Lisa supile merevaik, pista kogu värk blenderisse ja lase püreeks. Serveeri kohe koos krutoonide, peekoni, juustulaastude ja värske basiiliku lehtedega.

Bon appétit! 

Advertisements

Avalda arvamust

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s