Esimene trenn kava järgi & patuõhtusöök

Esmaspäevast siis algas minu uus katse saledama minuni. Tegin esimest korda trenni kava järgi ja otsustasin alustada alakeha kavaga. Olude sunnil, ütleme nii. 😀 Tegelikult jõusaali minnes tahtsin ma teha ülakeha kava ja arvasin, et kui ma umbes kella 1 paiku sinna lähen, siis ehk ei ole seal väga palju “kukkesid” (minu mõistes siis noori kutte kes põhiliselt seal telefonis passivad ja teisi vahivad ja asju lihtsalt kinni hoiavad), aga ma eksisin. No ok, peaaegu, need vennad tundusid siiski asjalikumad olevat, kui mingid lambikuked, aga point jäi samaks – absoluutselt kõik pingid olid kinni. Naljakas, et kui ma siis pisut enne kolme sealt tulema sain, ei olnud seal enam kedagi, ehk siis proovin täna uuesti umbes kella kolme ajal 🙂 Väikese koha värk, kõigile lihtsalt ei jagu, kui jõusaal täis..
Aga alakeha trenni kohta ütleks küll nii palju, et tulin sealt täitsa tudisevate jalgadega ära ja juba samal õhtul tundsin, et okeeei, need reied on veel nädal aega valusad. Ja hetkel tundub et ongi, no täitsa lõpp ikka! Kohe näha, et pole ammu trennis käinud 😀 Nii et ma ei tea, kui jõuks täna täis on, siis tuleb vist Tartusse sõita..

Minu esimesed 2 päeva fitlapiga läksid mööda väga edukalt ja oma patutoidukorra kasutasin ära eile õhtul, kuna meile tulid külalised vaatama pilte ja kuulama meie reisimuljeid Egiptusest, ja mis istumine see meie juures on, kui Kristina oma kokkamisega hullu ei pane..

Tegin sushit, laimimarinaadis kana ja banaani-juustukooki. Siinkohal oleks vist paslik mõned retseptid kah jagada. Sushi kohta vast mitte, seda oskab igaüks ise teha, aga neid lahtilõikamata rullikesi lihtsalt ilus vaadata 🙂

IMG_1890

Aga seda laimi-petersellikana tahaks ma küll heameelega jagada. Retsepti idee on muidu võetud internetist, aga kuna olen seda enda jaoks päris palju mugavdanud/muutnud, siis kirjutan ta siia ka. Niisiis..

IMG_1895

PETERSELLI-LAIMI KANA

Vaja läheb:
2 kanafileetükki
hakitud peterselli ja laimiviile kaunistuseks

Marinaad:
5 sl oliiviõli
4 purustatud küüslauguküünt
5 sl hakitud peterselli
4 sl värskelt pressitud laimimahla
1 kuhjaga tl tšillihelbeid
1/2 tl soola

Valmistamisviis:
1. Sega kokku marinaad
2. Pane kanafileetükid toidukile vahele ja tambi veidi õhemaks/õrnemaks, et marinaad paremini külge hakkaks
3. Sega kana marinaadiga kokku ja pane külmkappi min. 15 minutiks, kuid parem oleks vähemalt 2 tunniks (võib ka üleöö)
4. Pruunista kanatükid kiiresti kõrgel kuumusel panni peal, mõlemalt poolt
5. Tõsta grillpannile, nirista üle järelejäänud marinaadiga ja küpseta ahjus veel 10-15 min grillfunktsioonil
6. Võta ahjust välja, pressi peale veel pisut laimimahla, puista üle natukese peterselliga ja serveeri kohe

Kõrvale tegin ahjus kartulisektoreid ja kastme täiesti suvalistest ettejuhtuvatest asjadest/kapis olevatest peradest ja saate aru, see tuli imehea! Üritan meenutada, mis sinna sisse sai..

DIJONI SINEPI-VALGE VEINI-KOOREKASTE

4sl oliiviõli
2 purustatud küüslauguküünt
50ml valget kuiva veini
1 kanapuljong (mitte kuubik vaid see tarretise moodi Knorri oma vist)
3 sl vahtrasiirupit
2 sl dijoni sinepit (teralist)
purustatud musta pipart
150ml vahukoort

Valmistusviis:
1. Prae kastrulis kiirelt küüslauk oliiviõlis
2. Lisa valge vein, lase alkoholil ära aurustuda ja lisa kanapuljong, vahtrasiirup, sinep ja pipar
3. Kalla juurde vahukoor ja hauta madalal kuumusel kuni kaste pisut pakseneb
4. Soovi korral lase läbi sõela, et saada selget kastet, aga mina jätsin küüslaugu&sinepiterad sisse, et saada maitsest viimast.

IMG_1900

Et postitust mitte liiga pikaks ajada, kirjutan juustukoogi retsepti homme. 🙂
Stay tuned!

Advertisements

Avalda arvamust

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s