RETSEPT: Banaani-juustukook

Tahtsin üleeile teha mingit kooki, mis ei sisaldaks ülemäära palju suhkrut, sest olgugi et oli patutoidukord, on seda kräppi viimasel ajal liiiiiiiiga palju söödud saadud. Leidsin The Hummingbird Bakery Cookbook’ist (ilmselgelt lemmik retseptiraamat kookide tegemiseks) ühe ahvatleva koogi retsepti ja tahtsin seda teilegi jagada, ega ma kade pole 🙂 Selle koogi juures on parim see, et küpsetamist see ei vaja, seega midagi väga nässu minna ei saa!

IMG_1900

BANAANI-JUUSTUKOOK

Vaja läheb:
6 želatiinilehte
200g püreestatud banaane (fun fact: mul täitsa juhuslikult sattusid poest kätte 2 banaani, mis mõlemad kaalusid täpselt 100g. oh seda rahuldust ja rõõmu)
70ml apelsinimahla (ma pressisin ise, võib ka poemahlaga teha, aga see tundus tervislikum)
300g toorjuustu
110g suhkrut
3 munakollast
250ml vahukoort

Põhi:
200g digestiivküpsiseid (Kalevil on 200g-ne pakk, eile avastasin.. enam ei peagi pool pakki küpsiseid raisku laskma)
150g sulatatud võid

Kuidas valmistada?
1. Sulata või, purusta küpsised, sega kokku, suru paberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja pane külmkappi tahkuma
2. Pane želatiinilehed külma vette ligunema
3. Sega kokku purustatud banaanid ja apelsinimahl, pane segu kastrulisse ja kuumuta keskmisel kuumusel kuni banaanid on läbiküpsenud (ja köök imelist banaanilõhna täis). Pane kõrvale, et segu jahtuda saaks.
4. Mikserda kreemjaks toorjuust, suhkur ja munakollased.
5. Teises kausis mikserda vahukoort, kuni see on paksenenud, aga ei teki veel teravaid tippe
6. Sega need 2 segu õrnalt kokku
7. Võta želatiinilehed veest välja, pigista vesi õrnalt välja ja pane need banaani-apelsinisegu sisse. Sega, kuni želatiin on sulanud. Jälgi kindlasti, et segu poleks liiga kuum, vaid lihtsalt soe, muidu võib želatiin hävida.
8. Tõsta pisut kreemisegu banaanisegu sisse ja sega, siis lisa veel kreemisegu. See muudab temperatuuride ülemineku želatiini jaoks ühtlasemaks ja see ei tardu tükkideks.
9. Vala banaanisegu kreemisegu hulka, mikserda kuni segu on ühtlane ja hästi segunenud
10. Vala segu põhja peale, kata koogivorm ja jäta vähemalt 2ks tunniks külmkappi tahenema, veel parem, kui seisab üleöö.
11. Enne serveerimist kaunista banaaniviilude ja riivitud laimikoorega (järgmine kord proovin kindlasti pisut laimikoort ka kreemi sisse riivida, tundub põnev)

NAUDI!

Advertisements

Avalda arvamust

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s