Jama netist leitud retseptidega

Tulin siia praegu üht sooja soovitust jagama. Olge palun väga, väga ettevaatlikud retseptidega, mis te internetist leiate. Kõik ei pruugi seal päris õige olla, midagi võib olla ununenud kirja panna. Blogides näiteks saab lugeda alati kommentaare, mis on suureks abiks – kas teistel on asi välja tulnud või mitte. Kogenumad köögikatad saavad muidugi kohe aru, kui midagi valesti on, aga isegi meil juhtub vahel. Tavaliselt, kui mingi retsepti võtan, siis ei tee kunagi 100% selle järgi vaid muudan jooksvalt asja vastavalt sellele, mis kodus kappides leidub või mis mulle endale maitsvam tundub.

Uhh. Mõte läks nüüd vähekene uitama, aga ühesõnaga, see mis öelda tahtsin, oligi see, et internetti võivad kõik igasugu asju kirjutada, aga see info ei ole reaalselt kontrollitud ja ilma teiste kommentaare lugemata võib asjaga väga ämbrisse astuda. No see on umbes sama, nagu alist asjade tellimine – loe ALATI feedbacki.

Mis mind kirjutama pani, oli see, et otsisin täna mingit lihtsat no-bake juustukoogi retsepti. Seda sellepärast, et tahtsin proovida mirror glaze’i, aga ei olnud aega seda sisu mingi mitu tundi valmistada. 😀 Nii mul juba kord on, et kui mul mingi idee tuleb, siis tahan seda hästi kiiresti teostada.

Leidsin sellise retsepti: link.

Lugesin selle läbi, mõtlesin et okei, aga midagi oleks nagu puudu. Tuli meelde, et tegin mingi pool aastat tagasi imelisena tunduvat no-bake blueberry juustukooki ja see ebaõnnestus täielikult, sest see ei tarretunud ära (ja loomulikult ei tarretunud, sest ühtegi tarretavat ainet seal ju sees ei olnud retseptis!). Mõtlesin, et seda viga ma kohe kindlasti ei korda ja panin ise retseptile 20g zelatiini juurde. Kui segu valmis oli, maitsesin seda ja avastasin, et appi, kui maitsetu! Loomulikult on maitsetu, kui seal sees on maitsestamata toorjuust ja vahukoor. Ja siis maasikapüree ja 2sl suhkrut. Vedas, et ma maitsesin, sest suhkrut uhasin kohe kõvasti juurde.

Pärast siis lugesin kommentaare ja vaatasin, kuidas inimesed järjest kommenteerisid, et kohe kui vormist välja võtsid, vajus kook laiali ja täiesti mõttetu maitsetu löga oli.. Sain ise õnneks need vead välditud ja kook tuli ka lõppkokkuvõttes väga maitsev. Peegelglasuuriga sain ka täitsa hakkama, loomulikult harjutamine teeb meistriks ja selle “teosega” ma ei võistle üldse mingite professionaalidega, aga arvestades, et oleks võinud ikka palju hullemini minna, võib täitsa rahule jääda. 🙂

mirrorglazemirrorglaze2

Asi, mida sellest korrast kindlasti õppisin, oli see, et järgmine kord pean seda sisukooki päriselt ka üleöö sügavkülmas hoidma, glasuur jääb tõesti tunduvalt paremini peale, kui see jahtub. Ja kook ei hakka ka lagunema, nagu mul natukene nagu juhtus. Aga muidu ei ole nii tuumafüüsika midagi. 🙂

Advertisements
Posted in elu

2 thoughts on “Jama netist leitud retseptidega

  1. Oo kui äge!
    Ja retseptidest on mul sarnane kogemus. Ja üldse mitte ainult internetist leitutega, teinekord juhtub ka retseptiraamatutes selliseid asju. Kõige naljakam on see kui koostises on mingi asi märgitud ja pärast tegemisõpetuses kuskil ei ole mainitud, mida tegema peaks selle asjaga 😀

    1. Ma raamatutest väga palju retsepte ei otsi (kuigi mul kokaraamatuid megaaaapalju, mul oli mingi hetk sõltuvus neid osta :D) aga reaalsuses otsin ikka netist. saab kiiremini, ei viitsi neid lapata 😀

Avalda arvamust

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s