RETSEPT: Ülimalt hea vegeburks

Alati, kui Härra tööle ära läheb, tekib mul hull tahtmine vegetoitu süüa. Mehed ju ikka tahavad liha saada ja see on täitsa arusaadav, aga ise ei tunne seda otsest vajadust. Täna mõtlesin vegeburksi teha ja nii ma siis pinterestitasin ja otsisin ideid. Panin endale kokku retsepti mitmest teisest retseptist ja ideest, nii et arvan, et võin seda täitsa enda nime all esitleda küll.

Vaja läheb:

Burksile:
burksikuklid (ma kasutasin juustukukleid, mis oli ka ainuke asi burksist, mis vegan ei ole. vegan kukleid kasutades saaks 100% veganburksi :))
baklažaan
tomat
peotäis küüslauguidandeid
peotäis beebispinatit
purk (400g) kikerherneid
1 keskmise suurusega punane sibul
3 sl päikesekuivatatud tomateid
2 küüslauguküünt
140g mandlijahu
soola, pipart

Kaste burksi vahele:
dijoni sinepit
agaavisiirupit
mett
õunaäädikat
tomatikastet
worcesteri kastet (see ka ei ole vist vegan, kui ma  nüüd tagantjärgi uurisin. kasutatakse maitsestamiseks anšoovist :()

Lillkapsale:
lillkapsas
2sl vahtrasiirupit
1sl tabascot
2sl oliiviõli
1/2 sl sojakastet
1/2tl pipart

Valmistuskäik:

  1. blenderda kokku kikerherned, basiilik, päikesekuivatatud tomatid, küüslauk ja sibul
  2. lisa segule mandlijahu ja maitseained ja tõsta segu umbes 20minutiks külmkappi – jahtununa on burkse parem vormida
  3. pane ahi soojenema 190kraadi peale
  4. valmista ette lillkapsas – lõika õisikuteks, sega ülejäänud ainetest kokku segu maitsestamiseks, sega läbi, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja rösti ahjus 30 minutit
  5. vormi burksisegust pihvid, antud kogustest peaks tulema neid umbes 4. pane pihvid ahju lillkapsa kõrvale ja keera neid poole küpsemise ajal
  6. sel ajal, kui pihvid ja lillkapsas ahjus valmib, valmista ette muud komponendid – sega kokku kastme komponendid (ei pannud koguseid, sest panin ise täiesti umbes, tunde järgi), prae baklažaaniviilud küüslauguga õlis, viiluta tomat, poolita kukkel ja kui umbes 5 minutit on jäänud veel asjade valmimiseni ahjus, pane ka kuklid ahju ja soojenda-küpseta nad krõbedaks
  7. kui kõik on valminud, pane burks kokku – määri mõlemale kuklipoolele kastet, kõige alla pane beebispinat, siis burksipihv, baklažaaniviilud, tomativiilud, küüslauguidandid.
  8. serveeri koos lillkapsaga, üle jäänud burksikastme võid neile kastmeks kõrvale panna.
  9. Naudi! ❤

Üksuse image1.JPG kuvamine
Enne ahjuminekut

Üksuse image3.JPG kuvamine
Look at this glory goodness!

Üksuse image2.JPG kuvamine
Optional step: kiida ja paita oma kasse, et nad külmkapi otsas asja kontrolli all hoiavad, võõraid kööki sisse ei lase ja iga asja kapist võttes küsivad, kas oli ikka vaja 😀 

Üksuse image1.JPG kuvamine

Advertisements

Avalda arvamust

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s